პელმენის იდეალური ცომის მომზადების ინსტრუქცია

by Keti Alaverdashvili

პელმენი ყველას უყვარს, განსაკუთრებით, სახლში დამზადებული. ამ დროს ოჯახის ყველა წევრი ბედნიერია. გთავაზობთ პელმენისთვის იდეალური ცომის მომზადების რეცეპტს.

ამ ცომის ერთ-ერთი თავისებურება ისაა, რომ მინერალურ წყალზე მზადდება. ასეთი ცომით გამოცხობა იოლია.

როგორ მოვამზადოთ პელმენები იდეალურად

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 1 ჭიქა მინერალური წყალი
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 2 ჩ.კ. შაქარი
  • 4 ს.კ. ზეთი
  • 4 ჭიქა ფქვილი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

  • 0,5 კგ ფარში
  • 1 კვერცხი
  • 1 ხახვი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 50 გ კარაქი
  • სანელებლები – გემოვნებით

მომზადება

1. შეურიეთ ყველაფერი ფქვილის გარდა.

2. გაცერით ფქვილი, დაამატეთ ნელ-ნელა. მოზილეთ ცომი კოვზით, შემდეგ ხელებით. მოზილეთ რბილი, ელასტიური ცომი, არ უნდა ეკვროდეს ხელებს და მაგიდას. ფქვილი შეგიძლიათ შეინახოთ.

3. ცომი შეახვიეთ საკვებ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთით.

4. მოამზადეთ შიგთავსი, დაჭერით წვრილად ხახვი, გახეხეთ ნიორი, დაამატეთ ფარშში ხახვი, ნიორი, კვერცხი, პილპილი, მარილი. აურიეთ.

5. ცომი 3-4 ნაწილად გაყავით, გააბრტყელეთ ფირფიტების სახით, ჭიქით წრეები ამოჭერით.

6. მოახვიეთ პელმენი ჩვეულებრივად, ნაწილი გაყინეთ, რადგან ბევრი პელმენი გამოვა.

7. აადუღეთ წყალი, მოხარშეთ პელმენი მომზადებამდე. სუფრაზე მიიტანეთ კარაქთან ან არაჟანთან ერთად, მოაყარეთ წითელი დაფქული წიწაკა.

არც ერთი ნაყიდი პელმენი არ შეედრება სახლში გაკეთებულს. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ ეს აღმოჩენა მეგობრებს, ისინი მადლიერები დაგრჩებიან!

1

ასევე დაგაინტერესებთ