აი, როგორ მოვამზადოთ 2 უგემრიელესი საშობაო ნამცხვარი

by Ani

გთავაზობთ არ ჩამორჩეთ კულინარიულ კანონს და საშობაოდ უმაღლესი დონის ნამცხვრები მოამზადოთ.  პირველს მინიმალური ძალისხმევა სჭირდება და უზარმაზარ ფიფქს ჰგავს. მეორე კი იტალიური პანფორტეა, განსაკუთრებული ზამთრის არომატით.

ყაყაჩოს ღვეზელი

ინგრედიენტები:

  • 400 მლ რძე
  • 50 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 გ ნაღების კარაქი
  • 150 გ ყაყაჩო
  • 2 ჩ. კ. მშრალი საფუარი
  • 3 ს კ. შაქარი
  • 1 ჩ. კ მარილი
  • 1 კვერცხი

აურიეთ საფუარი 1 ს.კ. შაქართან და დაასხით 250 მლ თბილი რძე. ცოტახანი აცალეთ. ამასობაში ფქვილი დაფქვით მარილთან და დაუმატეთ დაჭრილი, დარბილებული ნაღების კარაქი. აურიეთ ინგრედიენტები გაზავებული რძეში და საფუარში, მოზილეთ ცომი და გადადეთ ცოტახანი გვერდით. შეფუთეთ პირსახოცში.

ყაყაჩო ჩაყარეთ ჯამში, აურიეთ 2 ს.კ. შაქართან და დაასხით 150 მლ რძე. ურიეთ დაბალ ცეცხლზე ყოველ 10 წუთში 2 საათის მანძილზე, სანამ ყაყაჩო არ დარბილდება და შემდეგ გააცივეთ.

გაყავით ცომი 3 ნაწილად და გააბრტყელეთ. საგულდაგულოდ წაუსვით ყაყაჩოს მასა პირველ და მეორე ფენას, შეჭყლიტეთ კიდეებში. დაწერით წრიულად, წინასწარ ამოაჭერით შუა ნაწილი. წაუსვით ცომს ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხვეთ 50 წუთით 180 გრადუსზე.

 

პანფორტე

ინგრედიენტები:

  • 250 გ ნუში
  • 150 გ თაფლი
  • 150 გ შაქრის პუდრა
  • 100 გ ქფვილი
  • 30 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 100 გ ნიგოზი
  • 100 გ ტყის თხილი
  • 100 გ ლეღვის ჩირი
  • 100 გ ცუკატები
  • ვანილი, ილი, ჯანჯაფილი, დარიჩინი, მიხაკი, მუსკატის თხილი

შეწვით თხილი მშრალ ტაფაზე, აურიეთ ნუშთან და ნიგოზთან, შემდეგ დაჭყლიტეთ ისინი მსხვილად დანის მეშვეობით. ცუკატები და ლეღვის ჩირიც დაჭყლიტეთ და აურიეთ თხილთან.

აურიეთ დარიჩინი, ილი, ჯანჯაფილი, მუსკატის თხილი და დაფქული მიხაკი (ყველა 1 არასრული ჩაის კოვზით). აურიეთ საკმაზები ფქვილთან და კაკაოსთან და დაუმატეთ მასა ჩირსა და თხილს. საგულდაგულოდ აურიეთ.

წყლიან ქვაბში გაადნეთ შაქრის პუდრა თაფლში (დაუმატეთ 1 ს.კ. წყალი). მიღებული სიროფი დაასხით თხილისა და ცომის მასას და მოზილეთ არაერთგვაროვანი ცომი. გაანაწილეთ ისინი ფორმებში და გამოაცხვეთ 30 წუთით 180 გრადუსზე. მორთეთ შაქრის პუდრითა და თხილით.

პიკანტურ პანფორტეს დიდი ისტორია აქვს. ლეგენდის თანახმად, პირველად ის მონაზონმა გამოაცხო XVI საუკუნის შუა წლებში, სიენაში, ქალაქის ალყის დროს, რათა დასუსტებული მაცხოვრებლებისთვის მხარი დაეჭირა. მართლაც, პური თაფლით, თხილით და საკმაზებით ძალიან მკვებავია. ყაყაჩოს ნამცხვარი მარტივი, თუმცა სიმბოლურია ახალ წელს.

0

ასევე დაგაინტერესებთ