როგორ მოვამზადოთ ტკბილი და ფუმფულა მაჭკატები ჩვენი ხელით

by Keti

ამ დესერტს ესპანურად და ლათინო ამერიკულად ჰქვია buñuelos, ჩვენთან კი ტკბილ მაჭკატებს ეძახიან. ეს ხემსი მზადდება სხვადასხვა დღესასწაულებზე – შობას, ჰანუკაზე, რამადანის დროს, გააჩნია ქვეყნის ტრადიციას. მათი მომზადება სახლშიც ძალიან მარტივია და შეგიძლიათ, როგორც კი ცოტა დრო გამოგითავისუფლდებათ, თავიც გაირთოთ და გემრიელადაც დანაყრდეთ.

დესერტის მოსამზადებლად 6 მარტივი ეტაპის შესრულებაა საჭირო.

ინგრედიენტები

  • 1½ ჭიქა ფქვილი
  • 3/4 ჭიქა რძე
  • ½ ჭიქა შაქარი
  • 1 ჩ. კ. საფუარი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ. კ. ვანილი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • შაქრის პუდრა გემოვნებით
  • დაახლოებით 2 ჭიქა რძე

ნაბიჯი 1

  • გაცერით ფქვილი, შაქარი, მარილი და საფუარი ერთად. მნიშვნელოვანია, რომ ეს ნარევი იყოს ერთგვაროვანი და მთავარია არ შეჰყვეს კოშტები.

ნაბიჯი 2

  • გააკეთეთ ნახვრეტი ამ ნარევის შუაში და ჩაასხით კვერცხის, ვანილისა და რძის ნარევი.

ნაბიჯი 3 

  • შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, სანამ თანაბარ მასას არ მიიღებთ.

ნაბიჯი 4

  • დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე და ჩაასხით მასში ზეთი. როცა გაცხელდება, აიღეთ ცომი კოვზით და ჩაასხით ზეთიან ტაფაში. ეცადეთ, რომ ცომის ბურთები შეწვის დროს ერთმანეთს არ მიეკროს.

ნაბიჯი 5

  • შეწვით გუნდები თითო მხარეს დაახლოებით 3 წუთის მანძილზე. ცომმა უნდა მიიღოს ოქროსფერი ან მოყავისფრო ფერი.

ნაბიჯი 6 

  • გადადეთ თეფშზე შემწვარი მაჭკატები და მოაყარეთ ზემოდან შაქრის პუდრა.

გაუზიარეთ ამ გემრიელი და მადისაღმძვრელი დესერტის რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

ასევე დაგაინტერესებთ