ბოზბაში აზერბაიჯანულად: გულიანი და გემრიელი კერძი

by Keti Alaverdashvili

დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ, თუ როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი კერძი – ბოზბაში – აზერბაიჯანულ სტილში. სცადეთ მომზადება და ეს კერძი თქვენი ფავორიტი გახდება!

ბოზბაში აზერბაიჯანულად

ინგრედიენტები

  • 600-800 გრ ხორცი
  • 1 პომიდორი
  • 2-3 ხახვი
  • 3-4 კარტოფილი
  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • 140 გრ მუხუდო (ღამით ჩამბალი)
  • მცენარეული ზეთი
  • ახალი ან ხმელი მწვანილი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. პირველ რიგში თქვენ უნდა მოხარშოთ ხორცის ბულიონი. მომზადების  პროცესში გამოჩნდება ქაფი, რომელსაც საგულდაგულოდ ამოვიღებთ კოვზით. შემდეგ გადაწურეთ მზა ბულიონი დოლბანდით ან საწურით.
  2. წვრილად დაჭერით ხახვი კუბებად და პომიდორი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ბულგარული წიწაკის მსგავსად. ამის შემდეგ, კარტოფილი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  3. მოხარშეთ ხახვი და ხორცი მცენარეულ ზეთში 5-7 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ პომიდორი და წიწაკა. ხარშეთ. შეავსეთ ბულიონი ამ მასით. და ასევე შეურიეთ წყალში ჩამბალი მუხუდო და კარტოფილი. შემდეგ დაამატეთ მარილი, წიწაკა და მოხარშეთ დავდახურულში 1 საათის განმავლობაში.
  4. ერთი საათის შემდეგ, ამოიღეთ ბოზბაში ღუმელიდან და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

მიირთვით კერძი ცხელი სახით და ისიამოვნეთ! შემდეგ მოგვიყევით კომენტარებში თქვენი შთაბეჭდილებების შესახებ!

გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

ასევე დაგაინტერესებთ