ჰოთ-დოგები ლავაშში

by Keti Alaverdashvili

მოამზადეთ დილით უგემრიელესი ჰოთ-დოგები და დაიწყეთ დღე ბედნიერად. ეს რეცეპტი მართლაც ძალიან მოგეხმარებათ, როცა საკვების მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გექნებათ.

გთავაზობთ გემრიელი და ნოყიერი ჰოთ-დოგები მომზადება ლავაშისა და რძიანი სოსისების კომბინაციით სცადოთ.

ინგრედიენტები

  • 2 ცალი ლავაში
  • 8 ცალი რძიანი სოსისი
  • 100 გ მაგარი ყველი
  • 3 ცალი კარტოფილი
  • 20 გ კარაქი
  • 4 ს. კ. მზესუმზირის ზეთი

მომზადება

1. გახეხილი კარტოფილი მოხარშეთ მარილიან წყალში. აურიეთ კარაქი და პიურე ერთად. მასა გააგრილეთ.

2. გახეხეთ ყველი წვრილ სახეხზე. დაჭერით ლავაში ოთხკუთხედებად, რომლის პატარა მხარე უნდა შეესაბამებოდეს სოსისის სიგრძეს, რათა მასში კარგად გაახვიოთ.

3. წაუსვით პურს კარაქისა და პიურეს მასა, მოაყარეთ ყველი, სოსისი დაადეთ ზემოდან და შეახვიეთ კარგად. იგივე გააკეთეთ დანარჩენი ლავაშების დახმარებით.

4. გააცხელეთ ტაფა მზესუმზირის ზეთით, მოათავსეთ რულეტი მასზე და შეწვით ორივე მხრიდან საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. მიირთვით ცხელი სახით.

ლავაშში გახვეული სოსისი ასევე შეიძლება გამოაცხოთ ღუმელში. ეს სახლის ჰოთ-დოგები არის არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ძალიან ნოყიერი საჭმელიც. მათი დაჭრა შესაძლებელია პატარა ნაჭრებად და დაჭრილი ნაწილების კბილის ჩხირებით მირთმევა.

სცადეთ ამ ორიგინალური და გემრიელი რეცეპტის მომზადება და გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!

ასევე დაგაინტერესებთ