მთავარი რჩევები აი, როგორ დავხატოთ კვერცხები ცისარტყელის ყველა ფერში მხოლოდ ბუნებრივი ინგრედიენტების გამოყენებით

აი, როგორ დავხატოთ კვერცხები ცისარტყელის ყველა ფერში მხოლოდ ბუნებრივი ინგრედიენტების გამოყენებით

by Keti

აღდგომა უკვე ძალიან მალე მოდის – დღესასწაული, რომელიც მოითხოვს დიდ მომზადებას და ყველა ტრადიციის დაცვას. სააღდგომო ნამცხვრები და ფერადი კვერცხები ყოველთვის უნდა იყოს სააღდგომო კალათაში.

მოდით დღეს ვისაუბროთ კვერცხის ბუნებრივ საღებავებზე. ისინი სრულიად უვნებელია და ფერით არაფრით ჩამოუვარდებიან მაღაზიაში ნაყიდ ვერსიებს.

კვერცხის ბუნებრივი საღებავები

ხახვის ქერქი

ეს ალბათ ყველაზე ცნობილი ბუნებრივი საღებავია. შენს დედასა და ბებიას ეს აუცილებლად ექნებოდათ გამოყენებული. კვერცხების შეღებვის ეს მეთოდი დღესაც არ კარგავს პოპულარობას.

ამ ბუნებრივი საღებავის უპირატესობებია მისი დაბალი ფასი და ხელმისაწვდომობა. აღდგომამდე ორიოდე კვირით ადრე, ნუ გადაყრით ხახვის ქერქებს და შეაგროვეთ ისინი ცალკე ტომარაში. ეს ნამდვილად გამოგადგებათ. იმისათვის, რომ კვერცხები შეღებოთ, მოხარშეთ ქერქი ქვაბში დაახლოებით 50 წუთი. როდესაც წვნიანი გამუქდება, ჩაყარეთ კვერცხები იქ და ადუღეთ კიდევ 10-15 წუთი. შედეგად, კვერცხები გახდება ყავისფერი ან ნარინჯისფერი. დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენს ქერქს გამოიყენებთ.

ჭარხალი

თქვენი სააღდგომო კვერცხის მდიდარი შეფერილობის კიდევ ერთი გზა. მოხარშული კვერცხები რამდენიმე საათის განმავლობაში ჩადეთ მოხარშულ ჭარხლის წვენში. ეს კვერცხს ბუნებრივი ვარდისფერ ფერს მისცემს.

ჰიბისკუსი

ჰიბისკუსის ჩვეულებრივი ფერი ნამდვილად გაგაოცებთ. ეს კვერცხს წითლის ნაცვლად, ლამაზ ლურჯ ფერს მისცემს. მოხარშეთ ჰიბისკუსი და ჩადეთ კვერცხები იქ. შემდეგ გააშრეთ და ისევ ჩადეთ. ეს პროცედურა რამდენჯერმე უნდა გაიმეოროთ მანამ, სანამ არ დაკმაყოფილდებით მიღებული ფერით.

კურკუმა

კურკუმა არამარტო არომატულ სურნელს ანიჭებს თქვენს კერძებს, არამედ კვერცხსაც ბუნებრივი ფერით ღებავს. ის კვერცხებს ღია ყვითელ ელფერს მისცემს. აიღეთ ქვაბი, ჩაასხით მასში წყალი, დაუმატეთ მარილი, ძმარი და კურკუმა. მოხარშეთ და ჩადეთ კვერცხი 10 წუთის განმავლობაში.

წითელი კომბოსტო

ეს ბოსტნეული საკმაოდ ხელმისაწვდომის, ამიტომ ამ საქმისთვის მას სხვა ინგრედიენტებთან ერთად ვიყენებთ, როგორც კვერცხის ბუნებრივ საღებავს.

რეცეპტი მარტივია. აიღეთ წითელი კომბოსტოს რამდენიმე ქერქი. შემდეგ დაამატეთ მას თეთრი ძმარი (2-3 სუფრის კოვზი საკმარისი იქნება) და დაფარეთ წყლით. დატოვეთ იგი მთელი ღამით, ხოლო დილით შეგიძლიათ გამოწუროთ წვენი. ჩაყარეთ მასში მოხარშული კვერცხები რამდენიმე საათის განმავლობაში.

ყავა ან შავი ჩაი

კიდევ ერთი მარტივი გზა, რომ სააღდგომო კვერცხები გაყავისფროთ. უბრალოდ მოამზადეთ ძლიერი ჩაი ან ყავა და ჩადეთ მოხარშული კვერცხი. დიდხანს არ დაელოდოთ – მხოლოდ 15 წუთი.

მოცვი

როდესაც ამ ჯანმრთელ კენკრას მიირთმევთ, ის თქვენს ტუჩებსა და თითებს ფერს უცვლის. რატომ არ შეიძლება მოცვის გამოყენება კვერცხის ბუნებრივად შეღებვისთვის? საოცარი ლურჯი ფერი მიიღება, თუ კვერცხს მოცვის წვენში ჩაყრით და რამდენიმე საათის განმავლობაში დატოვებთ.

ყურძნის წვენი

ყურძნის წვენი შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც შესაღები საშუალება. არ აქვს მნიშვნელობა, რომელი ყურძენი გაქვთ: ნატურალური თუ მაღაზიის. მთავარია წვენი გამოწუროთ. ეს საღებავი სააღდგომო კვერცხებს იასამნისფერს გახდის.

ჭინჭარი ან ისპანახი

გაზაფხული არის მწვანე მცენარეების ფერი. რატომ არ უნდა შეღებოთ სააღდგომო კვერცხები მწვანედ? ეს შეიძლება გაკეთდეს ჭინჭრის ან ისპანახის დეკორაციების გამოყენებით.

პაპრიკის ან სტაფილოს წვენი

ამ ორ პროდუქტს შეუძლია აღდგომის კვერცხებს დაუვიწყარი ფორთოხლის ფერი მიანიჭოს. გახეხეთ სტაფილო და გამოწურეთ წვენი მისგან. გახეხილ პაპრიკას დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ. შემდეგ გაწურეთ ნარევი და შეურიეთ სტაფილოს წვენს. მას შემდეგ, რაც ძმარს დაამატებთ, საღებავი მზად არის.

ეს ბუნებრივი კვერცხის საღებავები ღვთის საჩუქარია. ყველა მათგანი იაფია და შეღებვის ხარისხი ვერ შეედრება მაღაზიის ქიმიას. გარდა ამისა, სააღდგომო კვერცხის ნათელი შეფერილობის შემდეგ, დიზაინის გაგრძელება შეიძლება. მაგალითად, გამოიყენეთ ნახატები ფუნჯით ან პასტელით. არ შეზღუდოთ ფანტაზიები!

და თუ ეს სტატია თქვენთვის საინტერესო აღმოჩნდა, ის თქვენს მეგობრებსაც გაუზიარეთ!