მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

თუ მაცივარში დაგრჩათ კეფირი, არ გადაღვაროთ. გთავაზობთ ღვეზელის აპრობირებულ რეცეპტს ნებისმიერი რძემჟავა პროდუქტის გამოყენებით.

კიდევ ერთი შესანიშნავი სიახლე: საფუარი არ დაგჭირდებათ! ღვეზელის მომზადების პროცესი იმდენად მარტივი და სწრაფია, რომ ცომის მრავალსაათიანი გაფუების პროცესი დაგავიწყდებათ.

სწრაფი ღვეზელები კეფირით:

ინგრედიენტები ცომისთვის:

ერთი ჭიქა კეფირი

ოთხი ჭიქა ფქვილი

ორი კვერცხი

ორი სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

ერთი ჩაის კოვზი სოდა

ორი ჩაის კოვზი შაქარი

ერთი ჩაის კოვზი მარილი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის:

ნახევარი კილო ქათმის ფარში

მეოთხედი ჩაის კოვზი შავი პილპილი

ერთი ჩაის კოვზი მარილი

მომზადება:

1. პირველად მოამზადეთ შიგთავსი, გამზადებულ ფარშს დაუმატეთ შავი პილპილი და მარილი.

მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

2. ღრმა ჯამში აურიეთ კეფირი და სოდა, როდესაც ქაფი გაქრება, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ზეთი და კვერცხი. ათქვიფეთ ყველაფერი სათქვეფით ან მიქსერით.

მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

3. თანდათან ჩააყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ჰაეროვანი ცომი. მზად იქნება მაშინ, როდესაც მთლიანად დაკარგავს წებვადობას.

მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

4. მოაგლიჯეთ ნაჭრები ცომს და ცოტათი გააბრტყელეთ.

მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

5. თითოეულ ნაჭერ ცომში ჩადეთ ცოტა ფარში და ნაპირები აკურატულად შეაერთეთ. შეწვით მზესუმზირის ზეთში სანამ მოყავისფრო გახდება.

მისი გემო ყველას ჭკუიდან შლის: მოამზადეთ ბუმბულივით რბილი ღვეზელი კეფირით

ცხელი ღვეზელების უფრო გაგემრიელებისთვის საუკეთესოა ის ჭამოთ სახლის არაჟანთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

  კომენტარები