მთავარი კულინარია საუკეთესო შოკოლადის ბრაუნის რეცეპტი

საუკეთესო შოკოლადის ბრაუნის რეცეპტი

by Keti

არაჩვეულებრივი არომატული ბრაუნი, რომელიც ყველას დაგატყვევებთ თავისი გემოთი!

ინგრედიენტები

  • 185 უმარილო კარაქი
  • 185 შავი შოკოლადი
  • 85 გაცრილი ფქვილი
  • 40 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 50 გ თეთრი შოკოლადი
  • 50 გ რძიანი შოკოლადი
  • 3 დიდი კვერცხი
  • 275 გ ყავისფერი შაქარი

მომზადება

  1. დაჭერით უმარილო შაქარი პატარა კუბებად, წაუსვით საშუალო ჯამში დაამტვრიეთ პატარა ნაჭრებად შავი შოკოლადი და ჩაყარეთ ჯამში.
  2. პატარა ქვაბის მეოთხედი აავსეთ ცხელი წყლით, დადეთ მასზე ჯამი, გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი წყლის აბაზანაზე. აურიეთ.
  3. აიღეთ ჯამი, დააფარეთ მას თავსახური და შედგით მიკროტალღურში 2 წუთი. გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  4. ჩართეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
  5. აიღეთ 20 სანტიმეტრიანი საცხობი ფორმა, დააფარეთ პერგამენტი. აურიეთ კაკაოს ფხვნილი და ფქვილი ცალკე ჭურჭელში.
  6. ათქვიფეთ თეთრი და რძიანი შოკოლადი.
  7. დიდ ჯამში ჩაახალეთ კვერცხები, დაამატეთ შაქარი. მიქსერით აურიეთ 3-8 წუთი.
  8. ჩაასხით გაციებული შოკოლადის მასა კვერცხისა და შაქრის მუსში, აურიეთ პასტისებურად.
  9. დაამატეთ კაკაოსა და ფქვილის მასა. აურიეთ.
  10. დაამატეთ თეთრ-შავი შოკოლადიანი მასა. კვლავ კარგად აურიეთ. გამოიყენეთ მიქსერი ინტენსიურად.
  11. ჩაასხით მასა საცხობ ფორმაში, შედგით ღუმელში 25 წუთით. ტორტი უნდა იყოს მბზინავი შავი და უნდა იწყებდეს საცხობი ფორმიდან ამოსვლას. გამოიღეთ საცხობიდან.
  12. გააციეთ სრულად. დაჭერით ოთხკუთხედებად.
  13. ტორტი კონტეინერში 2 კვირა შეინახება, გაყინულ მდგომარეობაში კი – 1 თვე.