1.3K
არაჩვეულებრივი არომატული ბრაუნი, რომელიც ყველას დაგატყვევებთ თავისი გემოთი!
ინგრედიენტები
- 185 უმარილო კარაქი
- 185 შავი შოკოლადი
- 85 გაცრილი ფქვილი
- 40 გ კაკაოს ფხვნილი
- 50 გ თეთრი შოკოლადი
- 50 გ რძიანი შოკოლადი
- 3 დიდი კვერცხი
- 275 გ ყავისფერი შაქარი
მომზადება
- დაჭერით უმარილო შაქარი პატარა კუბებად, წაუსვით საშუალო ჯამში დაამტვრიეთ პატარა ნაჭრებად შავი შოკოლადი და ჩაყარეთ ჯამში.
- პატარა ქვაბის მეოთხედი აავსეთ ცხელი წყლით, დადეთ მასზე ჯამი, გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი წყლის აბაზანაზე. აურიეთ.
- აიღეთ ჯამი, დააფარეთ მას თავსახური და შედგით მიკროტალღურში 2 წუთი. გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
- ჩართეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
- აიღეთ 20 სანტიმეტრიანი საცხობი ფორმა, დააფარეთ პერგამენტი. აურიეთ კაკაოს ფხვნილი და ფქვილი ცალკე ჭურჭელში.
- ათქვიფეთ თეთრი და რძიანი შოკოლადი.
- დიდ ჯამში ჩაახალეთ კვერცხები, დაამატეთ შაქარი. მიქსერით აურიეთ 3-8 წუთი.
- ჩაასხით გაციებული შოკოლადის მასა კვერცხისა და შაქრის მუსში, აურიეთ პასტისებურად.
- დაამატეთ კაკაოსა და ფქვილის მასა. აურიეთ.
- დაამატეთ თეთრ-შავი შოკოლადიანი მასა. კვლავ კარგად აურიეთ. გამოიყენეთ მიქსერი ინტენსიურად.
- ჩაასხით მასა საცხობ ფორმაში, შედგით ღუმელში 25 წუთით. ტორტი უნდა იყოს მბზინავი შავი და უნდა იწყებდეს საცხობი ფორმიდან ამოსვლას. გამოიღეთ საცხობიდან.
- გააციეთ სრულად. დაჭერით ოთხკუთხედებად.
- ტორტი კონტეინერში 2 კვირა შეინახება, გაყინულ მდგომარეობაში კი – 1 თვე.