შებოლილი ღორის ხორცისა და კიტრის სალათა არის ნოყიერი და ამავე დროს მსუბუქი საუზმე. ის შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც ხემსი და ასევე როგორც საკვების ძირითადი ჯერი.
მთავარი ინგრედიენტი ხორცია, ამიტომ შეარჩიეთ ის დაკვირვებით. გამოგადგებათ ქათმის ხორციც, ამ შემთხვევაში სალათა უფრო ნაზი გამოვა. ზამთარში ახალი კიტრი შეგიძლიათ მისი მარინადით შეცვალოთ.
ინგრედიენტები
- 2 ცალი კიტრი
- 200 გ შებოლილი ღორის ხორცი
- 70 გ მაგარი ყველი
- 1 ცალი კვერცხი
- მაიონეზი გემოვნებით
- კამა გემოვნებით
- ნიორი გემოვნებით
მომზადება
1. კიტრი და შებოლილი ღორის ხორცი დაჭერით ზოლებად.
2. მოხარშეთ კვერცხი და გახეხეთ ყველთან ერთად მსხვილ სახეხზე.
3. კამა დაჭერით და ნიორი დაჭყლიტეთ. ჩაამატეთ სალათაში, დაამატეთ მაიონეზი და აურიეთ.
ბოლო ეტაპზე სალათას ჩაამატეთ კამა ან სხვა მწვანილი გემოვნების მიხედვით. თუ უფრო პიკანტური გემოს მქონე გიყვართ, მეტი ნიორი დაამატეთ.
შეგიძლიათ სალათას მარილი და პილპილი არ დაამატოთ, ვინაიდან შებოლილი ღორის ხორცი, როგორც წესი, უკვე მლაშე და პილპილიანია. გემრიელად მიირთვით!