სექტემბრის პირველი ნახევარი საუკეთესო პერიოდია ზამთრისთვის ქლიავის მოსამზადებლად. მე ქლიავის მარინადის მომზადება ვისწავლე ოლგა მატვეის ვიდეო რეცეპტიდან. დარწმუნებული ვარ, რომ ეს მადისაღმძვრელი აბსოლუტურად გაამართლებს ყველა ძალისხმევას. თან მომზადებას ნახევარ საათზე ცოტა მეტი სჭირდება!
დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ ინსტრუქციას, სადაც ოლგა მატვეის რეცეპტის მიხედვით დამარინადებული ქლიავის მომზადება ჩანს. ეს არის შესანიშნავი გამოსავალი ოჯახისა და სტუმრების გასახარებლად. ამ არაჩვეულებრივი არომატით ზამთრის ცივ დღეებს გაილამაზებთ!
როგორ დავამარინადოთ ქლიავი
ინგრედიენტები
- 2.4 კგ ქლიავი (უნგრული)
- 1,5 ლ წყალი
- 0.5 ჩ / კ დარიჩინი
- 600 გრ შაქარი
- 8 ცალი დაფნის ფოთოლი
- 150 მლ ვაშლის ძმარი
- 16 ცალი მიხაკი
- 8 ქილა (თითოეული 0.5 ლ)
მომზადება
- დასაწყისისთვის, მოამზადეთ ქილები სტერილიზაციისთვის. ოლგა მატვეი გვირჩევს დაასხით მდუღარე წყალი ქილას (ამ რაოდენობის ინგრედიენტებისთვის გჭირდებათ 8 ნახევარი ლიტრი), დატოვეთ 5 წუთი და შემდეგ გადაწურეთ წყალი. როგორც ხედავთ, ყველაფერი მარტივია და სწრაფად.
ამ მომზადებისთვის უმჯობესია აიღოთ “ვენგერკას” ჯიშის პატარა ქლიავი. ქლიავი გარეცხეთ, გააშრეთ და შემდეგ ქილებში ჩადეთ. - ქლიავი ჩაყარეთ ქილებში, დაასხით მდუღარე წყალი ზემოდან, დაფარეთ თავსახურით, რომლებიც ასევე წინასწარ უნდა იყოს სტერილიზებული. დატოვე ქლიავი მდუღარე წყალში 20 წუთის განმავლობაში.
- მარინადის მოსამზადებლად ქვაბში ჩაასხით 1.5 ლიტრი წყალი, დაუმატეთ იქ მთელი შაქარი, დაამატეთ დარიჩინი. კარგად აურიეთ და დატოვეთ გაზქურაზე ადუღებამდე. როდესაც მარინადი ადუღდება, დაასხით მას ვაშლის ძმარი, აურიეთ.
- გადაწურეთ სანიაღვრე, აღარ დაგჭირდებათ. ჩადეთ ერთი დაფნის ფოთოლი და 2 კბილი მიხაკი თითოეულ ქლიავით სავსე ქილაში. დაასხით ამ ყველაფერს ცხელი მარინადი.
- მოხუფეთ ქილები, გადააბრუნეთ ისინი და გაახვიეთ საბანში. 2-3 კვირის შემდეგ დამარინადებული ქლიავის ჭამა უკვე შეიძლება. გემრიელად მიირთვით!
და ამ რეცეპტის უფრო დეტალურად გასაცნობად, შეგიძლიათ უყუროთ ვიდეოს მომხიბლავი ოლგა მატვეის ავტორობით:
ახლა თქვენ იცით, როგორ მოაწყოთ ქლიავის დღესასწაული ზამთრისთვის თქვენს სახლში. სხვათაშორის, იგივე რეცეპტის მიხედვით, ზამთრის მარინადი შეიძლება გააკეთოთ ალუბლითაც. არანაკლებ გემრიელი გამოდის.
გაუზიარეთ ეს სტატია თქვენს მეგობრებსაც!