არ გიყვარს სოკო? ალბათ უბრალოდ არ იცით როგორ მოამზადოთ ეს კერძი სწორად! დედაჩემის ნაცნობი, ბიძა ფიმი, რომელიც ისრაელიდან არის, ერთი კვირის განმავლობაში ჩვენს ქალაქს სტუმრობდა. იმ დროს გვითხრა, თუ როგორ უნდა შევწვათ სოკო ისე, რომ ის არ გამოვიდეს ზედმეტად უხეში, არამედ სურნელოვანი და საოცრად გემრიელი.
მანამდე სოკოს ძირითადად სალათებისთვის ვიყენებდი: მსუბუქად ვხარშავდი მცენარეულ ზეთში ხახვთან ერთად, ან ვამზადებ ყველის სოუსთან, ან ნაღებთან ერთად. რადგან არაფრის გარეშე, ის არასდროს გამომდიოდა ოქროსფერი და ოდნავ ხრაშუნა. გემოც არ მომწონდა.
დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ სუპერ სასარგებლო ინსტრუქციებს შემწვარი სოკოს მოსამზადებლად. სულ რამდენიმე პატარა ხრიკი მთლიანად გადაატრიალებს თქვენს წარმოდგენას ამ კერძის შესახებ!
როგორ შევწვათ სოკო
ინგრედიენტები
- 0.5 კგ შამპინიონი
- 2.5 ს. კ. დამდნარი კარაქი
- 0,5 ჩ / კ მარილი
- 5-7 ცალი. წიწაკის მარცვლები
მომზადება
1. პირველი ნაბიჯი არის სოკოს არჩევა. არ იყიდოთ დიდი სოკო. ისინი კარგია მხოლოდ პირველ დღეს, შემდეგ კი მხოლოდ შთანთქავენ წყალს. უმჯობესია აიღოთ პატარა, სუფთა სოკო.
2. გარეცხეთ სოკო, გააცალეთ კანი და შემდეგ დაჭერით კუბიკებად. თუ ნაჭრებად დაჭრით, სოკო არც ისე გემრიელი გამოვა. შემდეგ კვლავ გარეცხეთ სოკო, მაგრამ არა დიდხანს. სოკოს არ მოსწონს, როდესაც ძალიან ტენიანია. შემდეგ გადაიტანეთ სოკო ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ტენიანობისგან ასე გათავისუფლდეს.
3. ბიძა ფიმი გვირჩევს მარილის დამატებას. ამბობს, რომ ზღვის მარილიც ძალიან უხდება. უმჯობესია ასევე დაამატოთ თბილი ცხიმი, რომელიც კრემისებრი იქნება. ასევე ის უნდა იყოს ძალიან კარგი ხარისხის. კარგად, შავი წიწაკის მარცვლები უნდა დავფქვათ და მოვაყაროთ სოკოს ტაფაში.
4. სოკო როცა მომზადდება, ტაფა დადგით გაზქურაზე და დაასხით გამდნარი გარაქი. შემდეგ სოკო გაანაწილეთ თანაბარ ფენაში. მოაყარეთ მარილი და დატოვეთ 5 წუთი.
სამწუხაროდ, სანამ საჭმელს ვამზადებდი, დრო არ მქონდა სოკოსთვის ტაფაში ფოტო გადამეღო, ამიტომ ის ინტერნეტიდან ავიღე. შემდეგ ჯერზე შევეცდები გამოვასწორო ეს შეცდომა და გადავიღო მთელი პროცესი.
5. სოკო აურიეთ, შემდეგ ოდნავ შეამცირეთ ცეცხლი. დატოვე ასე 3 წუთი. ახლა სოკოს მოაყარეთ წიწაკა, კარგად აურიეთ და დატოვეთ კიდევ ერთი წუთი.
6. სულ ეს არის, სურნელოვანი შემწვარი სოკო მზად არის. თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ მათთვის ნებისმიერი გვერდითი კერძი ან უბრალოდ მიირთვათ პურით, როგორც სენდვიჩი.
ახლა თქვენ უკვე იცით, როგორ უნდა შეწვათ სოკო გემრიელად, თან ისე, რომ ისინი არომატული, ხრაშუნა და კარგად დაბრაწული აღმოჩნდეს. და საუკეთესო ნაწილი ის არის, რომ თქვენ არც კი გჭირდებათ მათში ხახვისა და ნივრის დამატება. მათ გარეშეც, ყველაფერი საოცრად გემრიელი გამოდის.
გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!