ახალი ყაბაყისგან კერძის მომზადება ერთი დიდი სიამოვნებაა. თუ გგონიათ, რომ ყველანაირი რეცეპტი სცადეთ ყაბაყით, ალბათ ჩქარობთ ფიქრის პროცესში. დღეს მე გეტყვით, როგორ უნდა მოვამზადოთ ყაბაყი ნაღების სოუსში. კერძი ჟიულიენს წააგავს, მაგრამ არავინ იფიქრებს, რომ იქ არც ერთი გრამი სოკო არ არის. რეცეპტი ვიპოვე არხზე Galina Kitchen.
ყაბაყზე არსებობს კიდევ ბევრი ორიგინალური რეცეპტი, რომელიც არასოდეს მოგბეზრდებათ. ახლა მოდით გადავიდეთ დღევანდელ რჩეულზე. მომზადებამდე, რა თქმა უნდა, უკეთესია შეარჩიოთ ახალგაზრდა ყაბაყი, მაგრამ თუ არ გექნებათ, შეგიძლიათ უბრალოდ მოაშოროთ მას შიგთავსში არსებული თესლი. კერძი ამის შემდეგ ნამდვილად არ გახდება უარესი.
ყაბაყი ნაღების სოუსში
ინგრედიენტები
- 400 გრ ყაბაყი
- 350 გრ ქათმის ფილე
- 2 თავი ხახვი
- 70 გრ კარაქი
- ერთი დამუშავებული ყველი
- 200 გრ არაჟანი
- 2 კბილი ნიორი
- 1/4 ცხელი წიწაკა
- მარილი გემოვნებით
- წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
1. ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად ან ბუმბულად, შემდეგ კი ყაბაყი წვრილ ზოლებად.
2. დაადნეთ 70 გრ კარაქი ტაფაში და შეურიეთ ხახვი და ყაბაყი იქ. ურიეთ და არ გადმოიღოთ ცეცხლიდან, სანამ ხახვი არ მიიღებს ოქროსფერს.
3. ქათმის ფილე დავჭრათ წვრილ ზოლებად. დაუმატეთ ქათამი ხახვისა და ყაბაყის მასას და შეწვით 7 წუთის განმავლობაში.
4. დაამატეთ მარილი და პილპილი ყაბაყისა და ქათმის მასას და აურიეთ ყველაფერი. ახლა დაასხით 200 გრ არაჟანი და ზემოდან მოაყარეთ დამუშავებული ყველი.
5. დაფარეთ მთელი ეს სილამაზე სახურავით და დაუწიე ცეცხლს. მასა გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში – დაბალ ცეცხლზე.
6. გახეხეთ ნიორი წვრილ სახეხზე ან გაატარეთ პრესში. შემდეგ გახეხეთ მყარი ყველი და სურვილისა მიხედვით წვრილად დაჭერით სასურველი ჯიშის წიწაკა.
7. დაამატეთ მყარი ყველი, ნიორი და პილპილი ყაბაყის ტაფაში და ურიეთ 1 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. ბოლოს თქვენ შეგიძლიათ ეს კერძი მწვანილით დაამშვენოთ.
ეს საოცარი ყაბაყის კერძი აღმოჩნდება წარმოუდგენლად ნაზი და მსუბუქი. თქვენ კი შეგიძლიათ სცადოთ და ისადილოთ ამ უგემრიელეს კერძზე. მე დაგიტოვებთ გამოცდილი დიასახლისის გალინას ვიდეოს, რათა დარწმუნდეთ, რომ ეს რეცეპტი აუცილებლად უნდა იყოს ჩაწერილი თქვენს მზარეულის წიგნში.
ამ რეცეპტის მიხედვით ყველაფერი მზადდება სწრაფად და მარტივად. არ არის საჭირო ძვირადღირებული ინგრედიენტების გამოყენება. მსუბუქი ჟულიენი არ საჭიროებს გამოცხობას ან დიდ მზადებას. როგორც ხედავთ, ყველაფერი მომზადებულია მთავარი პრინციპის მიხედვით: ინგრედიენტების დაჭრა და შეწვა.
გისურვებთ სასიამოვნო დღეს და გემრიელ საჭმელს. მომავალ შეხვედრამდე!