დამარინადებული კვერცხი ორიგინალური გერმანული კერძია. კვერცხის მომზადების ეს მეთოდი 300 წლის წინ გამოჩნდა. ეს იყო ერთადერთი გზა კვერცხების საკმარისად დიდხანს შესანარჩუნებლად. ეს მეთოდი დღემდე შემორჩა და დროთა განმავლობაში წარმოიშვა უჩვეულო მარინადების დიდი რაოდენობით განსხვავებული რეცეპტი, რაზეც დღეს ვისაუბრებთ.
დამარინადებული კვერცხები
დამარინადებული ქათმის კვერცხები შესანიშნავი საჭმელია ნებისმიერ სუფრაზე. ასევე, ასეთ კვერცხებს ხშირად ამზადებენ ბარებსა და რესტორნებში, სადაც მათ იყენებენ მადისაღმძვრელ კოქტეილებთან მისაყოლებლად.
ბევრს ურჩევნია მწყერის კვერცხების დამარინადება, ამტკიცებენ, რომ ისინი გაცილებით გემრიელია. თუმცა, ეს გემოვნების საკითხია. ეს მარინადები, რომლებზეც დღეს ვისაუბრებთ, შესაფერისია ნებისმიერი კვერცხისთვის.
დამარინადებული კვერცხები ამერიკული სტილის რეცეპტით
ინგრედიენტები
12 ქათმის კვერცხი
250 მლ თეთრი ძმარი
250 მლ წყალი
1 ს. კ. საჰარა
2 ჩ / კ სანელებლები მარინადისთვის
1 ჩ / კ მარილი
მომზადება
კვერცხი მაგრად მოხარშეთ, გააგრილეთ და შემდეგ გააცალეთ ნაჭუჭები. შეავსეთ კვერცხებით ლიტრიანი ქილა.
პატარა ქვაბში აურიეთ ძმარი, წყალი, შაქარი, მარილი და სანელებლები. მიხაკის, წიწაკის, დაფნის ფოთლებისა და ჩილი წიწაკის ნარევი საუკეთესოდ შეეფერება ასეთ შემთხვევას. ახლა თქვენ უნდა მიიყვანოთ მარინადი ადუღებამდე, შემდეგ მოხარშეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.
მარინადი დაუყოვნებლივ უნდა ჩაასხათ ქილაში და მჭიდროდ დაახუროთ სახურავი. როგორც სახურავი, ასევე ქილა წინასწარ უნდა იყოს სტერილიზებული.
გაგრილების შემდეგ, ქილა უნდა გაცივდეს. იმისათვის, რომ კვერცხი კარგად იყოს გაჯერებული სანელებლებით, ისინი უნდა ინახებოდეს მარინადში დაახლოებით ერთი კვირის განმავლობაში.
თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ ასეთი კერძი სახლში მომზადებული კრეკერით ან ჩიფსებით.
ჩინური სანელებლების განსაკუთრებული ნაზავი, როგორიცაა კამა, ვარსკვლავური ანისი, სიჩუანის წიწაკა, მიხაკი და დარიჩინი კვერცხებს აზიური ბრუნვით ამზადებს. თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ ჩინური სუნელის მთელი ქილა ამ სანელებლების მიქსერით დაფქვის შემდეგ.
ჩინურად დამარინადებული კვერცხი
ინგრედიენტები
12 ქათმის კვერცხი
1 ჩ / კ ჩინური ჩაი
3 ს. კ. სოიოს სოუსი
1 ს. კ. ფორთოხლის წვენი
1 ჩ / კ ჩინური სანელებლები
0,5 ჩ / კ ზღვის მარილი
1 ჩ / კ ყავისფერი შაქარი
მომზადება
კვერცხები მოათავსეთ ქვაბში და დაფარეთ ცივი წყლით. აადუღეთ წყალი და მოხარშეთ კვერცხი დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში.
ამოიღეთ ისინი ფრთხილად და შეავსეთ ცივი წყლით. ახლა დაარტყით კვერცხის თითოეულ ნაჭუჭს კოვზი, სანამ არ გაიბზარება და დააბრუნეთ ისევ წყალში.
ჩაყარეთ კვერცხები ქვაბში, დაამატეთ 1 ლიტრი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ცალკე კონტეინერში აურიეთ მარინადის ინგრედიენტები და დაამატეთ ნარევი მდუღარე წყალში. მოხარშეთ კვერცხი კიდევ 7 წუთის განმავლობაში.
არ ამოიღოთ კვერცხი, გააჩერეთ მარინადი. ახლა ქვაბი შედგით მაცივარში მთელი ღამით.
თუ კვერცხებს კანს გააცლით, შეამჩნევთ, რომ მათზე ლამაზი ობობის ქსელისებური პატერნები შეიქმნა.
დამარინადებული კვერცხი ტურინულად
ინგრედიენტები
15 მწყერის კვერცხი
ოხრახუშის 10 ღერო
1 წიწაკა ჩილი
4 კბილი ნიორი
ტომატის წვენი 125 მლ
100 გრ წვრილი ქაშაყი
125 მლ მზესუმზირის ზეთი
10 გრ მარილი
40 მლ ვაშლის ძმარი
მომზადება
მწყერის კვერცხები მოვხარშოთ და გავფცქვნათ.
ოხრახუში დაჭერით, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ჩილი და დაჭყლეტილი ნიორი. აურიეთ და დაუმატეთ დაჭრილი ქაშაყი, ტომატის წვენი და ზეთი. დაამატეთ ძმარი და მარილი.
კვერცხები ჩააწყვეთ ლიტრიან ქილაში, დაფარეთ მარინადით და დახურეთ სახურავი.
დამარილებული კვერცხი საკმაოდ უჩვეულო კერძია, რომელსაც ყველა სტუმრის გაოცება შეუძლია. როგორც კულინარები ამბობენ, მამაკაცებს ეს განსაკუთრებით უნდა მოსწონდეთ!