ზაფხული – ეს ხომ პიკნიკების დრო და მდინარესა და ტყეში დასვენებაა. ასეთი გართობის ატრიბუტებია: მხიარული კომპანია, უგემრიელესი, უცხო და კარგი საჭმელი… ასე რომ, დღეს საკვების შესახებ ვისაუბროთ. დღევანდელი რეცეპტი იდეალურია ნებისმიერი ხორცის კერძისთვის, განსაკუთრებით ქაბაბისთვის. ეს არის კორეული სტილის პომიდორი. ოდნავ ცხარე, პომიდვრის გამოხატული არომატით, ისინი კარგად ჯდება ნებისმიერ მენიუში.
მათ, ვინც ამ კერძს ამზადებს სახლის მირთმევისთვის, შეუძლიათ მთელი კვირა იზეიმონ. პროდუქტი არ გაუარესდება დიდი ხნის განმავლობაში და შეინარჩუნებს თავის გემოს. დიასახლისისთვის, რომელიც ზრუნავს იმაზე, რომ ყოველთვის ჰქონდეს რაიმე სტუმრის ან მეზობლის გამასპინძლებისთვის, ეს კერძი იდეალური მისწრება იქნება.
კორეული პომიდორი
პომიდვრის კორეულ ენაზე მომზადება არის მარტივი. სულ რაღაც თხუთმეტი წუთის ძალისხმევა – და გექნებათ შედეგი, რომელიც გადააჭარბებს თქვენს მოლოდინს. სურნელოვანი საჭმელი ლამაზად გააფორმებს თქვენს მაგიდას და იქცევა თქვენს საფირმო კერძად. ყველა მოგთხოვთ რეცეპტს თავისი მზარეულის წიგნისთვის.
ინგრედიენტები
- 2 კგ პომიდორი
- 2 თავი ნიორი
- 100 მლ ძმარი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 2 ს. კ. მარილი
- 2 ბულგარული წიწაკა
- 1 ჩილი წიწაკა
- 1 მწვანილი მწვანილი
- 80-100 გრ შაქარი
მომზადება
1. გახეხეთ ბულგარული წიწაკა, ჩილი წიწაკა და ნიორი ხორცის საფქვავში ან ბლენდერში.
2. მიღებულ მასას დაუმატეთ მარილი, შაქარი, მცენარეული ზეთი, ძმარი და დაჭრილი მწვანილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.
3. პომიდორი გაჭერით შუაზე ან მეოთხედზე.
4. მოათავსეთ პომიდორი მომზადებულ მასასთან ერთად სამ ლიტრიან ქილაში. დააწყვეთ ფენებად და დახურეთ იგი სახურავით.
5. მოათავსეთ ქილა თავდაყირა მაცივარში მთელი ღამით, რათა ზედა ფენა უფრო სწრაფად ,,გაცხარდეს”’. დილით შეგიძლიათ გადააბრუნოთ ის ნორმალურ მდგომარეობაში.
იმისდა მიუხედავად, რომ ამ ცხარე და წვნიანი საჭმლის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში ერთ კვირამდე, ნუ გაუშვებთ შანსს და დაუყოვნებლივ მოხარშეთ, რადგან თქვენი ოჯახის წევრებისვის ძნელი იქნება თავი შეიკავონ კორეული სტილის უგემრიელესი პომიდვრის სრულად შეჭმისგან.
შეინახეთ ეს ახალი რეცეპტი და გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!