4.6K
დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ, თუ როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი კერძი – ბოზბაში – აზერბაიჯანულ სტილში. სცადეთ მომზადება და ეს კერძი თქვენი ფავორიტი გახდება!
ბოზბაში აზერბაიჯანულად
ინგრედიენტები
- 600-800 გრ ხორცი
- 1 პომიდორი
- 2-3 ხახვი
- 3-4 კარტოფილი
- 1 ბულგარული წიწაკა
- 140 გრ მუხუდო (ღამით ჩამბალი)
- მცენარეული ზეთი
- ახალი ან ხმელი მწვანილი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- პირველ რიგში თქვენ უნდა მოხარშოთ ხორცის ბულიონი. მომზადების პროცესში გამოჩნდება ქაფი, რომელსაც საგულდაგულოდ ამოვიღებთ კოვზით. შემდეგ გადაწურეთ მზა ბულიონი დოლბანდით ან საწურით.
- წვრილად დაჭერით ხახვი კუბებად და პომიდორი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, ბულგარული წიწაკის მსგავსად. ამის შემდეგ, კარტოფილი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
- მოხარშეთ ხახვი და ხორცი მცენარეულ ზეთში 5-7 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ პომიდორი და წიწაკა. ხარშეთ. შეავსეთ ბულიონი ამ მასით. და ასევე შეურიეთ წყალში ჩამბალი მუხუდო და კარტოფილი. შემდეგ დაამატეთ მარილი, წიწაკა და მოხარშეთ დავდახურულში 1 საათის განმავლობაში.
- ერთი საათის შემდეგ, ამოიღეთ ბოზბაში ღუმელიდან და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
მიირთვით კერძი ცხელი სახით და ისიამოვნეთ! შემდეგ მოგვიყევით კომენტარებში თქვენი შთაბეჭდილებების შესახებ!
გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!