5.4K
ფელამუში, იგივე თათარა ქართული სუფრის განუყოფელი ნაწილია. ასე რომ გთავაზობთ ფელამუშის საუკეთესო რეცეპტს.
ინგრედიენტები:
- ბადაგი – 1 ლ
- სიმინდის ფქვილი – 250 გრ
- შაქარი – 1 ჭ
- პურის ფქვილი – 1 ს/კ
- ნიგოზი მოსართავად
მომზადების წესი:
ბადაგი ჩაასხით რაიმე ღრმა ჭურჭელში და დაამატეთ ფქვილი. ნელ-ნელა გახსენით ბადაგში. დადგით ბადაგი გაზქურაზე. დაუმატეთ ბადაგში გახსნილი ფქვილი და გამუდმებით ურიეთ.
როდესაც ფელამუში გასქელდება და ბუშტებს გაიკეთებს შაქარი მოაყარეთ და კიდევ ცოტახას გედგათ დაბალ ცეცხლზე. ამის შემდეგ უკვე შეგიძლიათ ამოიღოთ თეფშებზე დამიირთვათ.