მთავარი კულინარია პასკის კულიჩის რეცეპტი: აღდგომის გარდა, ნებისმიერ დროსაც შეგიძლიათ მისი გამოცხობა

პასკის კულიჩის რეცეპტი: აღდგომის გარდა, ნებისმიერ დროსაც შეგიძლიათ მისი გამოცხობა

by Keti

იმისათვის, რომ სააღდგომო ტორტი მშვენიერი გამოდგეს, საწყის ეტაპზე ფქვილს საფუარი არ უნდა დაამატოთ. საღამოს საფუარს შაქრით და ცხიმებით (რძე ან არაჟანი) ვაჯერებ, ვტოვებ ფანჯრის რაფაზე და მხოლოდ დილით ვიწყებ ცომის მოზელვას. არსებობს ნამცხვრების დამზადების ხრიკები, რომლებიც რამდენიმე ათეულ წელს ითვლის.

დღეს ჩვენ გთავაზობთ 3 შემოწმებულ რეცეპტს, რომლებიც ყოველთვის უგემრიელესები გამოდის.

სააღდგომო კულიჩები

მარტივი კულიჩი

ინგრედიენტები

  • ნახევარი ლ ცხიმი (რძე, არაჟანი ან კარაქი)
  • 50 გ საფუარი
  • 50 გ ცოცხალი საფუარი
  • ერთი ჭიქა შაქარი
  • 800 გ ფქვილი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება

  1. შეურიე ერთმანეთს ცხიმი, საფუარი და შაქარი. ოდნავ შეათბე და გახსენი ბოლომდე.
  2. ნარევი დატოვე თბილ ადგილას შეფუთული, მთელი ღამით.
  3. დილით დაამატე გაცრილი ფქვილი და მწიკვი მარილი. მოზილე ცომი და დატოვე 2 საათით.
  4. ფორმებად გამოიყენე თუნუქის ქილები. ჩააფინე გამოსაცხობი ქაღალდი.
  5. ცომისგან მოამზადე ბურთები იმ ზომის, რომ ფორმის 2/3 შეივსოს. ბურთები გადაიტანე ფორმაში და დადგი თბილ ადგილას 20 წუთით.
  6. გამოაცხე ღუმელში 180 გრადუსზე, 50 წუთით.
  7. მორთე საკუთარი გემოვნების მიხედვით.

კულიჩი კრაფინი

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 460 გ ფქვილი
  • 150 მლ რძე
  • 50 მლ წყალი
  • 3 ს. კ. შაქარი
  • ერთი კვერცხი
  • 2 კვერცხის გული
  • 40 გ კარაქი
  • ნახევარი ჩ. კ. მარილი
  • 1,5 გ ვანილი
  • ერთი ჩ. კ. მშრალი ხსნადი საფუარი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

  • 100 გ კარაქი
  • 100 გ კენკრა
  • 150 გ ქიშმიში
  • 100 გ ნუში

მომზადება

  1. აიღე პატარა ქვაბი, ჩაასხი მასში წყალი, რძე და ჩააგდე კარაქი. დადგი ცეცხლზე კარაქის გადნობამდე. არ აადუღო!
  2. ცალკე ათქვიფე კვერცხი, კვერცხის გულები და შაქარი – მარილთან და ვანილინთან ერთად. მანდვე ჩაამატე გაცრილი ფქვილი, რძე კარაქით და საფუარი. მოზილე ცომი
  3. ცომი გამოდის წებოვანი. მოაგუნდავე ის. დააფარე ჩაის ტილო და დადე თბილ ადგილას.
  4. მოცულობაში გაზრდილი ცომი გადაიტანე მაგიდაზე. კვლავ გადაზილე. შემდეგ გაყავი 3 ტოლ ნაწილად. თითოეულს დააფარე ხელსახოცი და დატოვე 15 წუთით.
  5. შიგთავსისთვის ნიგოზი დაჭერი წვრილად. ჩირი გარეცხე. კარაქი გაადნე.
  6. ცომები გააბრტყელე მართკუთხედის ფორმის ფირფიტად (28-33 სმ). ცომის 1/3-ს წაუსვი 100 გ კარაქი.
  7. მეორე მესამედს მოაყარე ჩირი, მესამეს კი – ნიგოზი. გადაახვიე რულეტივით.
  8. იგივე გააკეთე დარჩენილ ცომზე. დააფარე ჩაის ტილო და დადგი 20 წუთით.
  9. ყოველი რულეტი გაჭერი დანით სიგრძეზე – ბოლოში დატოვე 2 სმ გაუჭრელი. რულეტის ერთი ნახევარი გადაახვიე სპირალივით მის დასაწყისთან. შემდეგ მეორე ნახევარი გადაახვიე. თან აწიე და დააფინე პირველ სპირალზე.
  10. ცომი გადაიტანე ფორმებში. დააფარე საკვები ცელოფანი და დადგი თბილ ადგილას 30 წუთით.
  11. გამოაცხე 180 გრადუსზე 35-40 წუთით. მომზადებამდე 10 წუთით ადრე პასკას დააფარე ფოლგა, რათა ზედაპირი არ დაიწვას.
  12. მზა კრაფინებს მოასხი მინანქარი ან შაქრის პუდრა.

ფენოვანი კრაფინები

გთავაზობთ რუსულენოვან ვიდეოს, სადაც გაიგებთ, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ გემრიელი და უჩვეულო კრაფინები. ის გამოდის ძალიან რბილი და ზომიერად ტკბილი.

მიირთვით სიამოვნებით! ბედნიერ აღდგომას დაესწარით!

გაუზიარეთ ეს რეცეპტები თქვენს მეგობრებსაც!