ბევრი დიასახლისი ცვლის ხორბლის ფქვილს შვრიის ფქვილით, რათა შეამციროს ცომეულის კალორიულობა. შედეგი არის საინტერესო შვრიის ნამცხვარი, რომლის შიგთავსის შევსება დამოკიდებულია მხოლოდ თქვენს ფანტაზიაზე. მაგალითად, მე მიყვარს ალუბალი. ახლახანს კი სრულიად უჩვეულო რეცეპტს წავაწყდი.
ეს არის ალბათ ყველაზე მარტივი შვრიის ნამცხვარი, რაც კი ოდესმე გამიკეთებია. მე წავაწყდი რეცეპტს ფიტნეს ინსტრუქტორის ბლოგზე. გოგონამ იმდენად შეაქო ეს კერძი, რომ გადავწყვიტე მეც მეცადა მისი მომზადება. ერთი კვირის შემდეგ ყველამ შეჭამა მთლიანი ნამცხვარი. მართლაც უგემრიელესი გამოდის!
ინგრედიენტები
- 400 გ ხაჭო
- 2 ცალი კვერცხი
- ერთი ცალი ბანანი
- 3 ს. კ. შვრიის ფანტელი
მომზადება
1. კვერცხი ათქვიფეთ ღრმა თასში, თქვიფეთ, სანამ ერთიანი მასა გახდება. შემდეგ კი დაამატეთ მათ 3 ს. კ. შვრიის ფანტელები. აურიეთ და დატოვეთ ჯამში 10 წუთის მანძილზე.
2. ამ დროის განმავლობაში, ფანტელები ზომაში უნდა გაიზარდოს. შემდეგ დაამატეთ ამ მასას დაჭრილი ბანანი. ჩაჭყლიტეთ და კარგად აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთში.
3. დაამატეთ 5% ცხიმიანობის მქონე ხაჭო ამ შვრიის ცომს. კვლავ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოათავსეთ ეს ფორმა პერგამენტიან საცხობზე. ჩაასხით ცომი მასში.
4. მოხარშეთ შვრიის ფაფა 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30–35 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ოდნავ გააციეთ ისე, რომ დაჭრისას არ დაიშალოს
ეს არის ერთგვარი შვრიის ნამცხვარი, რომელიც დაბალკალორიულია, რადგან ფქვილისა და შაქრის გარეშეა. მე მას კვირაში რამდენჯერმე ვამზადებ საუზმეზე.
მიირთვით ის ყოველგვარი ტკბილი სოუსისა და დანამატის გარეშე, თუკი ცდილობთ, რომ შეინარჩუნოთ ფიგურა. ჩემი პირადი მოსწავლეები, მეორეს მხრივ, ნამცხვრის ნაჭრებს ასხურებენ ჟოლოს ან მარწყვის ჯემს. არჩევანი თქვენზეა.
ნათქვამია: როგორც დაიწყებ შენს დღეს, ისე გაატარებ მას! ასე რომ, მოუწყვეთ საკუთარ თავს გემრიელი თავგადასავალი და გაუზიარეთ ეს არაჩვეულებრივი რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!