ძალიან მიყვარს ხელით მომზადებული პური. ეს ნამდვილად არ შეედრება მაღაზიაში შეძენილ პურს. ბავშვობაში დედაჩემი და ბებია ხშირად აცხობდნენ სახლში. ასე რბილი, სუფთა და მსუბუქი რამ არსად მინახავს. საკმარისია მხოლოდ ერთი ცალი გამოვაცხო და მაშინვე ბავშვობაში ვბრუნდები.
მე მაქვს ერთი მშვენიერი რეცეპტი ჩემს კულინარიულ წიგნში. დღეს მე გეტყვით როგორ გააკეთოთ სახლის პირობებში უგემრიელესი პური. ამ გამოცხობის მეთოდის სილამაზე იმაში მდგომარეობს, რომ ცომი ძალიან სწრაფად მზადდება. დაუთმეთ მხოლოდ 5 წუთი და შედეგს იმაზე უკეთესს მიიღებთ, ვიდრე წარმოგიდგენიათ.
სახლში გამომცხვარი პური
ამ რეცეპტის მიხედვით პური უკვე 4-ჯერ გამოვაცხვე. ყოველ ჯერზე მე შევძელი რეცეპტის ოდნავ შეცვლა და მისი გაუმჯობესება. გამოცხობის ტექნოლოგია ძალიან მარტივია. ყველაფერი რაც თქვენ დაგჭირდებათ, არის ის, რომ ფრთხილად დაიცვათ საცხობი წესებ. და შემდეგ თქვე მიიღებთ მსუბუქ და ჰაეროვან, ღრუბლების მსგავს პურს.
ინგრედიენტები
- 340 მლ თბილი წყალი
- 5 გრ მშრალი საფუარი
- 1.5 ჩ / კ მარილი
- 40 გრ შაქარი
- 30 მლ მცენარეული ზეთი
- 530 გრ მსხვილად დაღერღილი ფქვილი
მომზადება
1. ჩაასხით თბილი წყალი თასში. შემდეგ დაამატეთ მშრალი აქტიური საფუარი, შაქარი, მარილი და მცენარეული ზეთი. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. მშრალი აქტიური საფუარის ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი საფუარი.
2. ჩააყარეთ მსხვილად დაღერღილი ფქვილი. აურიეთ კარგად, სანამ ინგრედიენტები სრულად არ გაერთიანდება. მთავარია ავურიოთ ისე, რომ უხეში ნაწილები არ დარჩეს. თქვენ საბოლოოდ უნდა მიიღოთ სქელი, წებოვანი ცომი.
3. როდესაც ინგრედიენტები გაერთიანდება, ესე იგი, ცომი უკვე მზად არის. მას არ სჭირდება ცომი, როგორც ჩვეულებრივ პურს. თქვენ უბრალოდ უნდა აურიოთ მსხვილად დაღრღილი ფქვილი და საფუარი და ეს არის მთელი შედეგი. დააფარეთ ამ ნარევს საკვები ცელოფანი და დატოვეთ 2 საათი ოთახის ტემპერატურაზე.
4. აუცილებელია ცომის გაგზავნა მაცივარში 3-4 საათის განმავლობაში. სხვათა შორის, ცომის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში დაახლოებით ერთი კვირის მანძილზე. ჩვენ გირჩევთ, რომ დაუყოვნებლივ მოზილოთ ცომის დიდი ნაწილი, შემდეგ კი საჭიროების შემთხვევაში გამოაცხოთ. ძალიან მოსახერხებელია.
5. ცომი მოათავსეთ მაგიდაზე. შემდეგ ფქვილი ისე მოაყარეთ, რომ ცომი არ დაიჭიმოს. დაავიწროვეთ მისი ბოლოები და შუაში შექმენით ფართო, ერთიანი მასა. ცომს მიეცით სასურველი პურის ფორმა. ჩემი მზარეულის წიგნში წერია, რომ ამას დაახლოებით 40 წამი სჭირდება. შემდეგ უნდა გავავრცელოთ ცომი საცხობ ფირფიტაზე, დავაფაროთ და დავტოვოთ საათნახევრის განმავლობაში.
6. შეურიეთ კვერცხის გული ცივ წყალთან ერთად და ათქვიფეთ კარგად. ეს ცომი შემდეგ დადეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, რომელიც მორთული იქნება მცენარეული ზეთით. შემდეგ ჩვენ ვაკეთებთ ჭრილებს პურის თავზე. ეს აუცილებელია იმისათვის, რომ პურმა შეინარჩუნოს ფორმა გამოცხობის დროს. ჩვენ გავაცხელებთ ღუმელს 175-180 გრადუსამდე და ვდებთ პურს გამოსაცხობად 50 წუთის განმავლობაში.
გამოცხობის შემდეგ დადეთ მზა პური მავთულის თაროზე და გააციეთ ის 2 საათის განმავლობაში. ჩვეულებრივი პურის ცხობის რეცეპტისგან განსხვავებით, ამ პურს ექნება ხრაშუნა ქერქი. ყველაზე მთავარი ისაა, რომ ცომს დიდი დრო არ სჭირდება. სახლის პირობებში მომზადებული პური გამოდის მსუბუქი, დელიკატური და ხრაშუნა. დარწმუნებული ვარ, რომ ეს რეცეპტი აუცილებლად მოგეწონებათ. წარმატებებს გისურვებთ გამოცხობაში!