ალბათ ყველა დამეთანხმება, რომ ბავშვობის მილქშეიქის გემო არ შეიძლება შევადაროთ მის რომელიმე თანამედროვე ვარიანტს. ბოლოს და ბოლოს, მათ იცოდნენ როგორ გაეკეთებინათ ეს სასმელი ისე, რომ უგემრიელესი გამოსულიყო! ძნელია დაივიწყო ეს მდიდარი ნაღების გემო – ალბათ ხშირად გდომებიათ ბავშვობაში ან მოზარდობაში დაბრუნება ერთი წუთით მაინც, რათა ეს სიამოვნება კვლავ გეგრძნოთ. კარგი, დღეს ჩვენ შევეცდებით ხელახლა შევქმნათ ეს სასმელი: ჩვენ სახლის პირობებში გავაკეთებთ მილქშეიკს ნაყინით.
ხელნაკეთი რძის კოქტეილი ყინულის კრემით
ალბათ ეს არ არის იმდენად გემოვნების საკითხი, რამდენადაც ახალგაზრდა ასაკის სასიამოვნო მოგონებები. რაც არ უნდა იყოს, ყოველთვის ჩანს, რომ ადრე ის იყო უფრო გემრიელი, კეთილი, მწვანე და ა. შ. მეორეს მხრივ, არ შეიძლება უარვყოთ, რომ დღევანდელი მილქშეიკი გაცილებით ჩამორჩება იმას, რაც ოდესღაც ჩვენ ასე ძალიან გვიყვარდა.
თუ ადრე კოქტეილი მზადდებოდა ხარისხიანი პროდუქტებისგან, ნაყინითა და სიროფით, ახლა იგრძნობა, რომ მათ უბრალოდ მოაქვთ ათქვეფილი რძე. ვერსად ვპოულობ ნამდვილ მილქშეიკს, რომელიც ბავშვობიდან სასმელსაც კი ჰგავს. მაგრამ არსებობს გამოსავალი: თავად მოამზადეთ ის სახლში. ამრიგად, ჩვენ ჩვენს მკითხველს ვუზიარებთ რძის პროდუქტების გან დამზადებული შეიკის უმაგრეს რეცეპტს:
ინგრედიენტები
- 500 მლ ცივი რძე (ცხიმის შემცველობა 3.2-4.0%)
- 200 გრ ვანილის ნაყინი (12% ცხიმიანობის)
- 2 ს. კ. კენკრის ან ხილის სიროფი (შეიძლება შეიცვალოს ჯემით)
მომზადება
- კოქტეილის მომზადების დაწყებამდე 15 წუთით ადრე, ნაყინი უნდა გამოვიღოთ საყინულედან და დავტოვოთ ოთახის ტემპერატურაზე ისე, რომ ცოტათი დადნეს. რძე კი უნდა გაცივდეს – რის შემდეგაც მისგან უნდა ამოვიღოთ სქელი ქაფი. ამასობაში მოამზადეთ 200-250 მლ ჭიქები.
- შეურიეთ რძე და ნაყინი ბლენდერის თასში. თქვიფეთ ძალიან მაღალი სიჩქარით ერთი წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ სიროფი ან ჯემი და კვლავ აურიეთ მაღალი სიჩქარით, სანამ თეთრი ქაფი არ გამოჩნდება.
- ჩაასხით მზა ნარევი ჭიქებში – ჩვენი სახლში მომზადებული რძის კოქტეილი ბავშვობის გემოთი მზად არის!
ადრე თითქმის ყველა კაფეტერიაში შეიძლებოდა მილქშეიქის შეკვეთა. ეს იყო ტკბილი, სქელი, სავსე, საკმაოდ ნოყიერი სასმელი. უნდა აღინიშნოს, რომ სახლში მომზადებულიც შეიკიც კი ხშირად არ გამოდის იგივე, რაც ბავშვობაში იყო. ამის მიზეზი შეიძლება რამდენიმე იყოს.
პირველ რიგში, პროდუქციის ხარისხი მნიშვნელოვნად შეიცვალა. ადრე, ნაყინი მზადდებოდა მხოლოდ მთლიანი რძისგან, მაგრამ ახლა… ხომ გესმით. ძნელია იპოვოთ მაღალი ხარისხის ნაყინი და რძე, მათი დონე აღარ არის იგივე. მეორეც, ზემოაღნიშნულ კაფეტერიებში იყო სპეციალური მიქსერები, რომლებიც ბევრჯერ უფრო მძლავრი იყო ვიდრე სახლის. ისინი მოძრაობდნენ 13,000 rpm-ზე. გარდა ამისა, იყენებდნენ სპეციალურ ინსტრუმენტებს.
ზოგადად, თუ გსურთ რძისა და ნაყინის შეიკის სახლში დამზადება, რაც შეიძლება მსგავსი იყოს ბავშვობის დროინდელის, მაშინ შეარჩიეთ მაღალი ხარისხის პროდუქცია. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ ვერ მიაღწევთ გემოვნების იმ შედეგს, რომელიც ბავშვობიდან გვახსოვს. ჩვენ ვიმედოვნებთ, რომ თქვენ შეძლებთ ხელახლა შექმნათ მშვენიერი სასმელი, რომლის დამსახურებითაც ამდენი სასიამოვნო მოგონება დაგვიგროვდა.
ამ გემრიელი რეცეპტის გაზიარებით აუცილებლად უნდა გაახაროთ თქვენი მეგობრები!
თქვენ რა ტკბილეული გახსოვთ ბავშვობის პერიოდიდან? აუცილებლად გაგვიზიარეთ კომენტარებში თქვენი გემოვნება და თქვენი ნოსტალგიები.